Οι βασιλικές προτάσεις στην ΕΠΣΛ!


Στις 9 Ιουλίου παρέθεσε τις προτάσεις της η Βασίλισσα Νότου στην ΕΠΣΛ, μετά από εισήγηση της τοπικής Ένωσης. Αναλυτικά τα όσα στάλθηκαν:

Οργανωτικό επίπεδο:

Το Δ.Σ του Π.Ο.Ι - Βασίλισσα Νότου συνεπικουρεί με την πρόταση, όπως αυτή τέθηκε στην συνάντηση των Σωματείων με την Διοίκηση της Ενώσεως, για λειτουργία του γραφείου της Ενώσεως μία ημέρα, καθ’ εκάστη εβδομάδα και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις του Νομού (Ιεράπετρα και Σητεία). Η συγκεκριμένη πρόταση αποσκοπεί στην γρηγορότερη και εγκυρότερη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, τόσο των Σωματείων προς την Ένωση όσο και της Ένωσης προς τα Σωματεία. Είμαστε σίγουροι πως με τον τρόπο αυτό η διοίκησή σας θα κάνει ένα βήμα πιο κοντά στα Σωματεία, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την δεδηλωμένη στήριξή σας προς αυτά και την θέλησή σας  να βρεθεί πιο κοντά σε αθλητές και τοπικούς παράγοντες, θέτοντας έτσι σε πράξη την προσωπική σας δέσμευση για μια εποχή «ανοιχτών θυρών¨ για την Ε.Π.Σ.Λ.

Αγωνιστικό επίπεδο:

Πρώτον:

Το Δ.Σ του Π.Ο.Ι.-Βασίλισσα Νότου, συνεπικουρεί στην πρόταση για διεξαγωγή επίσημου Πρωταθλήματος Κ14, υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ.Λ.

Βούλησή μας η προαγωγή του ευ αγωνίζεσθε και η απόκτηση εμπειριών τόσο για τους ίδιους τους αθλητές και τους γονείς τους, όσο και για τους νέους Διαιτητές. Πρόταση μας οι αγώνες να διευθύνονται από  Διαιτητές που έχουν αποφοιτήσει προσφάτως των σχολών Διαιτησίας, για την πρώτη τους επαφή με το αγωνιστικό ποδόσφαιρο. Ως εναλλακτική στο θέμα των Διαιτητών του τουρνουά/πρωταθλήματος, προτείνουμε την διεύθυνση των αγώνων να αναλάβουν ακόμη και εν ενεργεία αθλητές ή παράγοντες, μεγαλύτερης ηλικίας αυτής των αγωνιζομένων, εισάγοντάς τους με αυτόν τον τρόπο στον ομολογουμένως δύσκολο ρόλο του «άρχοντα του αγώνα».

Με την δράση αυτή όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν να αποκομίσουν κάτι από την διαδικασία. Οι αθλητές και οι Διαιτητές θα κάνουν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα, ενώ οι εν ενεργεία μεγαλύτεροι αθλητές θα αντιληφθούν την δυσκολία της διαιτητικής ευθύνης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος η Διοίκηση της Βασίλισσας, σε ένδειξη υποστήριξης για την τέλεση της  εν λόγω διοργάνωσης, επιθυμεί και παρακαλούμε όπως κάνετε αποδεκτό το αίτημά της για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ (ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ) Κ14 ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, εκτός βαθμολογικού ανταγωνισμού , αλλά εντός αγωνιστικού συναγωνισμού.

 Δεύτερον:

Το Δ.Σ του Π.Ο.Ι.- Βασίλισσα Νότου, κρίνοντας με γνώμονα την αποκλειστική ενασχόληση του Σωματείου μας με τον γυναικείο αθλητισμό, δεν θα ήθελε να επηρεάσει την όποια απόφαση, για τον αριθμό των Ομάδων των δύο Τοπικών Κατηγοριών της Ε.Π.Σ.Λασιθίου (στα Πρωταθλήματα Ανδρών). Είμαστε βέβαιοι πως και σε αυτό το θέμα, η Διοίκηση της Ενώσεως, αφού ακούσει τις ενδιαφερόμενες ομάδες θα λάβει την πρέπουσα απόφαση για το καλό του Λασιθιώτικου Ποδοσφαίρου.

Επίπεδο υποδομών:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, κοινή παραδοχή αποτελεί το γεγονός, πως τόσο οι αγωνιστικοί και βοηθητικοί χώροι όσο και οι περιβάλλοντος αυτών (κερκίδες, χώροι υγιεινής), δυστυχώς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση ή ακόμη πολλές φορές δεν υφίστανται, στην πλειοψηφία των γηπεδικών εγκαταστάσεων του Νομού. Σας υπενθυμίζουμε τις όχι ολίγες αναφορές των Διαιτητών των αγώνων, στα Φ.Α, για την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων, των αποδυτηρίων κλπ.

Σας μεταφέρουμε δε την προσωπική εμπειρία και δυσαρέσκεια δεκάδων συνοδών (γονέων και φιλάθλων), φιλοξενούμενων ομάδων για την κατάσταση ή την απουσία χώρων υγιεινής (τουαλέτες – βρύσες). Σας γνωρίζουμε επίσης πως σύμφωνα με την διεθνή Ιατρική βιβλιογραφία, η πρώτη, σε συχνότητα, αιτία αθλητικών κακώσεων είναι η κακή ποιότητα των αγωνιστικών χώρων, με δεύτερη συχνότερη αιτία την έλλειψη τεχνικής εκ μέρους του αθλητή.

Είμαστε βέβαιοι πως και για τα δύο αίτια, έχετε την διάθεση και την ικανότητα να βοηθήσετε να τα μειώσουμε σημαντικά. Γνωρίζουμε πως το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, άπτεται των Τοπικών Αρχών και πως είναι ένα οικονομικό πρόβλημα ταυτοχρόνως για την Τοπική Αυτοδιοίκηση , κατανοούμε δε και την δική σας ανησυχία επί του θέματος, όμως θεωρούμε πως καμία τοπική αρχή δεν μπορεί να αγνοήσει τον εκπρόσωπο δεκάδων ομάδων και εκατοντάδων αθλητών.

Οικονομικό επίπεδο:

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.-Βασίλισσα Νότου, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα Σωματεία της περιοχής, συνεπικουρεί της άποψης, για συνάντηση με τις τοπικές Αρχές (Περιφέρεια – Δήμους), με σκοπό την οικονομική στήριξη των Σωματείων Μελών της Ένωσης.

Είμαστε βέβαιοι πως αν η προσπάθεια αυτή για οικονομική ενίσχυση, προβεί επιτυχής, η δημόσια δήλωσή σας για την στήριξη της μοναδικής Γυναικείας Ομάδας της Ένωσης και συνεπώς του Νομού Λασιθίου θα γίνει πράξη. Συνυπολογίζοντάς την ως ίσο Μέλος, μεταξύ των Μελών της Ε.Π.Σ.Λ.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λασιθίου,

πιστεύουμε πως με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας και με την γνώση που έχετε τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας στο Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Λ  αλλά και με τις ιδιότητες του Προέδρου μιας Π.Α.Ε που διαφημίζει την πόλη της Ιεράπετρας σε όλη την Ελλάδα, όπως επίσης της ιδιότητας του εκλεγμένου από την τοπική κοινωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράπετρας, έχετε και την δυνατότητα και την θέληση για «πίεση» προς του τοπικούς «άρχοντες», έτσι ώστε όχι μόνο οι αγωνιστικοί χώροι αλλά και οι βοηθητικοί αυτών και οι χώροι φιλοξενίας θεατών και συνοδών να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Κρήτη.

Μπορεί και πρέπει η Ιεράπετρα να έχει δύο ή και περισσότερα γήπεδα που να μπορούν να φιλοξενήσουν τις αγωνιστικές ανάγκες των ομάδων της πόλης, στις Εθνικές Κατηγορίες.

Μπορεί και πρέπει η Ε.Π.Σ.Λ  και το Λασίθι να αποτελέσουν, έστω μιας μικρής κλίμακας, παράδειγμα για όλο τον αθλητικό κόσμο της Ελλάδας. Μπορεί και πρέπει η Ε.Π.Σ.Λ , να φέρει στα γήπεδα νέους ανθρώπους, κρατώντας όμως τις πόρτες ανοιχτές και στον παππού και την γιαγιά του μικρού αθλητή ή της μικρής αθλήτριας.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Η Ε.Π.Σ.Λ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Με εκτίμηση

για το Δ.Σ. του Παναθλητικού Ομίλου Ιεράπετρας –Βασίλισσα Νότου 
Share on Google Plus

About Βασίλισσα Νότου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment